Problem z kontrolką oleju po "naprawie" zegarów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek_k
    Classic
    • 2010
    • 19

Zamieszczone przez gmalek
    A propos rzecznika dzwonię tam już od kilku dni .... tititititititit (zajęte) ale próbuję dalej, a czas goni
    a może do np. do Auto Świata do działu interwencje??? Często pomagają, wystarczy tylko mały artykulik, a ubezpieczyciel zmienia zdanie ("po ponownym przeanalizowaniu..." itd.) :roll:
  • Grisza
    Drive
    • 2008
    • 71

Witam
    Po próbie naprawy nie działających zegarów przez "fachowca" konrolka ciśnienia oleju zaczęła gasnąć wraz z innymi kontrolkami mimo że silnik nie został uruchomiony.
    "Facowiec" grzebał w lutach 2 gniazd kabli które są podłączone do tabicy zegarów lecz zegary nadal nie dzialały a pojawił się dodatkowo ten własnie problem.
    Zgodnie z Waszymi sugestiami sam poprawiłem luty w stabilizatorze na tablicy zegarów i zegary działają teraz dobrze ale mam problem z tą kontrolką.
    Czy ktoś z Was wie które luty mogły zostać zwarte (we wtykach kabli), lub czy moglibyście przesłać zdjęcia tych dwóch miejsc (o wysokiej rozdzielczości) abym mógł porównać ze swoimi i znależć przyczynę problemu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Grisza, a czy przypadkiem tak ma być? W Fabii kontrolka od oleju czerwona gasła przed uruchomieniem silnika, w OII mam tak samo.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Grisza, U mnie też tak jest.po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki,system testuje prawidłowość działania.po chwili wszystko gaśnie oprócz kontrolki ładowania,która gaśnie po uruchomieniu silnika.
        Tak ma być,w przypadku spadku ciśnienia oleju kontrolka zaświeci się w czasie pracy silnika.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ja mam tak samo, jak u kolegi JanuszSz, więc to nie jest błąd :arrow: tak ma być...

Komentarz

• Grisza
            Drive
            • 2008
            • 71

:shock: ...a już się przestraszyłem że jest coś źle, dzwoniłem też do serwisu skody - potwierdzili, powinna zgasnąć.

Wielkie dzięki!

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Grisza
              Wielkie dzięki!
              no problemos :wink:

Komentarz